Albert Goldsteen - spreker, coach en mentor

"Groei ontstaat niet door harder rennen, 

                                       maar door slimmer stilstaan" - Albert

Albert Goldsteen - spreker, coach en mentor

"Groei ontstaat niet door harder rennen, 

                                       maar door slimmer stilstaan" - Albert

Verrassende perspectieven monnik

Over een monnik op een zonnige dag…

Het is augustus 2016. Een schitterende zomerdag. Ik heb bijna vakantie en mijn hoofd zit vol met werk, gepieker over ondernemerschap, nieuwe ideeën en alles wat ik nog moet doen voordat we richting Italië afreizen.


Ik spring de bus in op Utrecht Centraal onderweg naar een volgend gesprek. Ik kan nog even mijn laptop open doen om wat te werken. Terwijl ik druk bezig ben stappen er mensen in. Ik kijk even op van mijn laptop en er gaat een oude man tegenover mij zitten. Hij heeft een monnikshabijt aan. Ik knik vriendelijk en zet mijn ‘stoor mij vooral niet’ houding aan. Maar de oude man begint onverstoorbaar tegen mij te praten.


We praten over computers waar hij altijd ruzie mee heeft, het mooie weer, zijn plannen voor die dag. Voordat ik het weet zegt hij: ‘dit is mijn halte, een hele fijne dag jongeman!’. Deze veertigjarige jongeman bleef zitten met een dichtgeklapte laptop. Ik merk dat ik bijna jaloers ben op zijn rust, zijn ‘zijn’.


Deze ontmoeting op een zomerse dag vormde samen met een aantal andere gebeurtenissen aanleiding voor mij om te onderzoeken wat het echt betekent om stil te staan, je eigen kern te onderzoeken en aandacht te besteden aan wie je wil zijn. Ik ging me verdiepen in de relatie tussen persoonlijke en zakelijke groei. De verbinding tussen binnen en buiten. Tussen wie je wilt worden en de beweging en groei die je wilt maken met jouw bedrijf. 


Ik startte met de podcast Potentieel Goud en bevroeg allerlei enorm inspirerende mensen hoe zij er in slagen om zichzelf te zijn in werk en leven. 


Ik ontdekte dat er een belangrijke overeenkomst is tussen mensen die vanuit hun kern leven en succesvol zijn in wat ze doen en dat is reflectie: een manier om je eigen ervaringen te begrijpen, met aandacht te kijken, te analyseren, betekenis geven en tot nieuwe inzichten en acties komen. 


Het inzicht dat mij dit bracht was onder andere dat ik geen manager meer wilde zijn en een business partner wilde zoeken. In 2020 fuseerde mijn adviesbureau met een bedrijf in leerproducten. Dit biedt mij de ruimte om te doen wat ik het beste kan en ook het leukste vind: jou helpen aan meer rust, focus en inzicht in je superkrachten én aan klanten die bij jou passen.

Albert Goldsteen - Business coach & mentor

Hi, ik ben Albert

Ik ben vader (van vier dochters), getrouwd met Corrie (de beste interieurontwerper zeg ik volledig objectief:) en ik ben mentor, business coach en ondernemer.


Een vraag die mij fascineert in mijn leven en in mijn werk is hoe je het volledige potentieel in jezelf kunt activeren en benutten. In de afgelopen jaren heb ik met vallen en opstaan ontdekt hoe van binnenuit ondernemen bijdraagt aan je groei als mens en ondernemer.


Ik ben inmiddels meer dan 12 jaar ondernemer. In die jaren heb ik natuurlijk heel wat programma’s en seminars gevolgd over ondernemerschap en groei. Ik kan allerlei groeimodellen voor je uittekenen en je veel verschillende groeistrategieën uitleggen. Maar wat ik iedere keer opnieuw mis is de aandacht voor de meest bepalende groeifactor. En dat ben jij.

Albert als spreker

Veel programma’s helpen je om buiten nog harder te rennen, meer focus aan te brengen of wijzigingen in je strategie en/of portfolio door te voeren. En begrijp me niet verkeerd. Dat is ook essentieel en heeft mij ook veel gebracht. Maar de kern van groei ligt binnen in jou. In wie je bent, hoe je naar je zelf kijkt, hoe jij je keuzes maakt. 


Ik begeleid creatieve en ondernemende leiders die met minder inzet meer impact en groei willen creëren en geloven dat persoonlijke en zakelijke groei nauw verweven zijn. Ik help je met het creëren van balans tussen binnen en buiten.

Albert Goldsteen business coach en mentor
Alle stappen van het proces waar jij doorheen gaat als ondernemer heb ik zelf ook doorlopen. Ik ben in veel van de valkuilen gevallen en blijf dat naar alle waarschijnlijkheid ook doen.


Als ervaringsdeskundige kan ik je helpen om die valkuilen te omzeilen, je er uit trekken en heel soms - als dat jouw proces helpt - duw ik je er in : )
Albert Goldsteen Business coach en mentor

Typisch Albert

> Scherpe vragen stellen en een spiegel voor je zijn. 

> Snel samenhang tussen vraagstukken zien en de ontbrekende puzzelstukjes voor jouw routekaart vinden. 

> Commerciële kracht en klantfocus toevoegen om jou een boost te geven in sales en marktbenadering.

En nu ben ik benieuwd naar jou!

Ik ben enorm benieuwd wat jou drijft en wat je uitdagingen zijn. Zullen we samen kijken wat ik voor jou kan betekenen?


Vul je gegevens in, dan neem ik zo snel mogelijk

contact met je op.