POTENTIEEL GOUD 18 | Tijl Koenderink | Over onderwijs als lerend ecosysteem, omgaan met verschillen en leven vanuit vertrouwen dat het goedkomt.

POTENTIEEL GOUD 18 | Tijl Koenderink | Over onderwijs als lerend ecosysteem, omgaan met verschillen en leven vanuit vertrouwen dat het goedkomt.

Podcast: Play in new windowDownload

Subscribe: SpotifyAndroidStitcherBlubrryDeezerRSS

Podcast met Tijl Koenderink

Kan jij je jouw schooltijd nog herinneren?

Hoe heeft jouw school bijgedragen aan wie jij nu bent?

In deze aflevering van Potentieel Goud ga ik in gesprek met Tijl Koenderink.

Tijl heeft als leerling zelf geworsteld met zijn eigen plek in het onderwijs en wisselde meerdere keren van school voordat hij een plek vond waarin hij gezien werd en vertrouwen kreeg.

Nu jaren later is Tijl specialist hoogbegaafdheid, ondernemer en oprichter van de School of Understanding. Zijn eigen ervaringen in het onderwijs gebruikt hij nu om het onderwijs van binnenuit te ontwikkelen en te vernieuwen.

Tijl heeft extreem veel energie – zijn dag start hij vaak al om 4.30 uur – en een enorme drive om zijn verhaal en zijn visie te delen.

Tijl vertelt open en kwetsbaar over zijn eigen periode op school en hoe deze ervaringen hem nu helpen om waarde toe te voegen aan het onderwijs. In ons gesprek gaat het veel over onderwijs. Maar vooral ook over de wijze waarop we een samenleving kunnen inrichten waarin ruimte is om te zijn wie je wil zijn.

Stel je eens voor dat je iedere dag begint met ‘levenslessen’…

Voor de leerlingen van ‘de school of understanding’ is dit de dagelijkse realiteit. Tijl vertelt waarom hij hier zo in gelooft en waarom zelfbewustzijn volgens hem de belangrijkste eigenschap is waaraan het onderwijs mag bijdragen.

En we hebben het over de impact van pesten op je leven, waarom er een ministerie zou moeten komen van 0-22 jaar en waarom niets doen met je talent de oorzaak is van veel mid-life crises….

Dat en nog veel meer hoor je in deze nieuwe aflevering van potentieel goud.